Smart Cities. Ciutats Intel·ligents.

Concepte


El projecte 'Smart Cities' (Ciutats Intel·ligents) pretén oferir als ciutadans l'oportunitat de gestionar el seu entorn més proper de la mà de la tecnologia.

Una 'smart city' vol ser una ciutat fàcil, que adapta el seu funcionament a les necessitats de la seva població. En el seu concepte s'aglutinen totes les característiques associades al canvi organitzatiu, tecnològic, econòmic i social d'una ciutat moderna.

A les 'Ciutats Intel·ligents' és el mateix ciutadà el qui, amb la tecnologia que troba al seu abast, obté i gestiona els serveis de la ciutat. La ciutat respon a un ciutadà intel·ligent que demanda serveis allí on estigui i a l'hora que vulgui, augmentant el seu grau de satisfacció. Gràcies a aquesta participació ciutadana minut a minut, el ciutadà és veritablement conscient de l'impacte ambiental.

"La ciutat intel·ligent permet augmentar l'eficiència energètica de la ciutat convertint-se en mediambientalment responsable, millorant l'eficiència global del sistema ciutat i les respostes als paràmetres mediambientals", tal com va afirmar el responsable del projecte a nivell global de la companyia Indra, Jordi Marín.

 

Les 'Smart Cities' a Espanya

A Espanya, trobem ciutats que ja s'han volgut posicionar amb la intenció d'esdevenir "smart cities", són exemples Sant Cugat del Vallès (Barcelona), Màlaga i Lleida.

El desenvolupament de 'Smart Cities' permet un millor aprofitament dels serveis municipals, duent a terme projectes com:

- La gestió eficient del reg en parcs i jardins en funció de les condicions ambientals, 

- Lectura remota de comptadors,

- Optimitzar la recollida d'escombraries i el control del nivell d'ompliment de contenidors, 

- Gestió de l'enllumenat mitjançant la sincronització amb les hores solars i 

- Gestió de la mobilitat mitjançant interconnexió i control de punts de recàrrega de vehicles elèctrics

- Control de zones de lliure aparcament,

- Limitar estades en zones de càrrega i descàrrega,

- Etc

A més, els ciutadans i les empreses, a través de la informació que es genera amb el desenvolupament d'infraestructures intel·ligents, tenen accés a l'Administració, creant nous negocis i personalitzant els serveis.

....................................................................................................................................................................................................................

Smart Green City Lleida


Jorfe és una empresa col·laboradora en el projecte 'SMART GREEN CITY LLEIDA' juntament amb l'Ajuntament de Lleida, universitats, Sofos Energia i altres entitats i empreses capdavanteres de diferents sectors. Es tracta d'un projecte on es gestionarà la ciutat de Lleida de forma intel·ligent convertint-la en una 'Smart City'.

Associacions

El Gremi FERCAFERCA El Gremi

Solucions

Oferim tot tipus de solucions en instal·lacions d'edificis.


Segueix-nos!

Us esperem!

Pot trobar-nos a:

Situació: Corts Catalanes, 32 | 25005 Lleida | Spain
Telèfon: +34 973 249 706
E-mail: info@jorfe.es

By Google Maps